KUĆNA NEGA STARIH LICA

KUĆNA NEGA STARIH I BOLESNIH OSOBA

Kućna nega i pomoć starim i bolesnim licima

 

Briga o Vašim najbližima je naš prioritet, kućna nega starih lica u Beogradu predstavlja našu primarnu uslugu. Slobdno nam se obratite u bilo kom trenutku, ukoliko Vam je potrebna nega Vaših bližnjih u kući. Služba kućnog lečenja i medicinske nege podrazumeva čuvanje starijih osoba uz usluge iz oblasti zdravstvene i socijalne zaštite. 

 

Naše negovateljice i medicinske sestre imaju veliko znanje stečeno iskustvom o mnogobrojnim promenama koje prate starost i bolest:

 

 • Kod nepokretnih bolesnika, pružamo svakodnevnu brigu o telu obolelog, što podrazumeva: buđenje, umivanje, oblačenje (ili presvlačenje pelena), spremanje i davanje doručka, uzimanje lekova, kod polupokretnih ili nepokretnih nameštanje u odgovarajući ležeći ili sedeći položaj, ustajanje iz kreveta. Kod polupokretnih ili nepokretnih bolesnika određivanje nedeljnog plana za kupanje bolesnika u krevetu ili odvođenje u kupatilo, pranje kose, sečenje noktiju, menjanje posteljine …i sl. Svakodnevna briga o celom telu starih i bolesnih ljudi je važna da bi se sprečio dekubitus (kod dužeg ležanja), i da bi se bolesnik bolje osećao. Briga o telu je sastavni deo motivacije pacijenta, lakše prevazilazi zbunjenost, agresiju, depresiju, bol…
 • Kod promena duševnih sposobnosti starih i bolesnih, naše osoblje ima razumevanje za kratkotrajno pamćenje, npr. stari i bolesni često zaboravljaju gde su šta ostavili, ili suprotno tome sećanje na prošlost, mladost… i sl.
 • Kod promene fizičkih sposobnosti, pružamo solidarnost, ljubaznost i pokazujemo volju da pomognemo, da se stara osoba ne oseća neprijatno, suvišno i izolovano.
 • Kod osoba sa oštećenim vidom, naše osoblje vodi računa da o svim promenama obavesti pacijenta, da ostavlja stvari tamo gde su uvek bile i vraća stvari obavezno na mesto sa koga su uzete, sklanja stvari koje predstavljaju opasnost, motiviše osobu na društvene aktivnosti… i dr. Isto tako sa osobama sa oštećenim sluhom naše osoblje zna da prilikom razgovora stalno gleda osobu sa oštećenim sluhom u lice, priča polako, jasno i razgovetno, obavezno se javljati prilikom dolaska i odlaska… i dr.

 

Kućna nega starih lica i pomoć u kući, Vam može pomoći i praktičnim savetima kojima ćete prilagoditi sobu za pacijenta, zatim prilagoditi krevet potrebama pacijenta, ukloniti opasne stvari koje mogu povrediti pacijenta, upozoriti na prevenciju dekubitusa, zaštititi ugrožena mesta i nabaviti pomagala za profilaksu dekubitusa… i dr.

 

Kućna nega LUX i pomoć u kući, ima stručno osoblje koje sa sigurnošću može prepoznati akutne situacije, rizične faktore i simptome bolesti, kako bi se odmah mogla pružiti ili pozvati pomoć (kod kolapsa, srčanog infarkta, moždanog udara – šloga, dijabetične kome ili šoka …).

 

KUĆNA NEGA NEPOKRETNIH OSOBA

JUTARNJA TOALETA

umivanje, toaleta usne duplje, promena pelena, presvlačenje pacijenta i posteljine, posluživanje ili spremanje jutarnjeg obroka, davanje prepisane terapije;

VEČERNJA TOALETA

promena pelena, posluživanje večernjeg obroka, davanje propisane terapije, spremanje za spavanje;

NEGA 24h

celodnevna nega I briga o bolesnoj ili staroj osobi, i svim njenim potrebama;

BRIGA O BOLESNOJ ILI STAROJ OSOBI

od 1h do 24h, u zavisnosti od Vaših potreba, kada ste vi na poslu, godišnjem odmoru… i sl.

KUĆNA NEGA POLUPOKRETNIH ILI POKRETNIH, STARIH ILI BOLESNIH OSOBA

Pomoć prilikom jutarnje ili večernje toalete:

 • Pomoć prilikom kupanja;
 • Nabavka i priprema obroka;
 • Davanje propisane terapije;
 • Izvođenje u šetnju;
 • Druženje;
 • Odlazak po recepte i lekove;
 • Održavanje higijene prostora ;
 • I sve ono što je potrebno svakoj osobi individualno, od 1h do 24h, uzavisnosti od vaših potreba;
POZOVITE NAS
Budite slobodno da nas pozovete ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili vam je potrebna pomoć.